Міжнародний фестиваль «Жайворонок»

    У рамках іміджевої програми «Таланти третього тисячоліття», спільно з Продюсерським центром розвитку культури та мистецтва держави Угорщина була організована мистецька подорож на ІІІ Міжнародний фестиваль музичного та художнього мистецтва «Жайворонок», який проходив із 18 по 21 жовтня 2018 року в м.Мішкольц (Угорщина). За результатами творчої роботи за 2017-2018 навчальний рік до складу творчої делегації України увійшла керівник гуртка «Сувенір» будинку дитячої та юнацької творчості Счастливець Лариса Миколаївна. У складі делегації були представники інших куточків України – Хмельницького, Харкова, Луцька, Трускавця.

         На конкурсі-виставці в м. Мішкольц Счастливець Лариса Миколаївна представила  роботи вихованки гуртка «Чарівна намистинка» Атамась Мар’яни (творчі вироби «Осінь» та «Піонія»), виконані в техніці «живопису» шерстю. За результатами конкурсних випробувань робота Атамась Мар’яни була нагороджена дипломом І ступеня.

         Також на розсуд журі представлено роботу Деркач Тіни з роботою в техніці витинанки «Загадкова осінь» (керівник Деркач Леся Михайлівна). Робота вихованки посіла І місце у своїй віковій категорії. Роботи в техніці витинанки і «живопис» шерстю були представлені тільки з України і викликали справжнє захоплення відвідувачів.

          Під час конкурсу учасники мали змогу відвідати купальні Мішкольца та познайомитися з історією міста, відвідати палац  Ліллафюред.